Skip to content
Kunststof bakken

HDPE boot

MK Kunststoftechniek heeft een uiteenlopend assortiment aan kunststoffen met verschillende afmetingen en vormen. Voor de productie maken wij gebruik van HDPE en PP. Deze materialen zorgen ervoor dat de bakken bestand zijn tegen diverse chemische stoffen. Heeft u een specifieke wens? Afstemmen en klankborden kan altijd!

HDPE boten en tevens op maat

Kunststof

Het allereerste volledig synthetische plastic is gefabriceerd in 1907 door Leo Baekeland (een Amerikaan van Belgische komaf) die het bakeliet noemde. Zo rond 1950 heeft kunststof massaal zijn intrede gedaan in onze leefwereld met allerlei gebruiksvoorwerpen en tegenwoordig kunnen we kunststof niet meer wegdenken uit ons leven. Natuurlijk zijn we wel bewuster geworden van de nadelen van het gebruik van “wegwerpplastic” en proberen we heden ten dage steeds meer plastic te vervangen door natuurlijke alternatieven, maar voor producten van duurzame aard is kunststof nog steeds een goede oplossing. Een van die kunststoffen is “high density polyethyleen” ofwel afgekort HDPE. Deze kunststof is uitermate goed geschikt voor het vervaardigen van producten zoals HDPE boten, een kunststof lekbak, een kunststof brandstoftank, kunststof bakken en noem maar op. Bovendien is HDPE goed recyclebaar, wat goed is voor het milieu. Daar komt bij dat HDPE vanwege zijn lage kosten in vergelijking met andere materialen een budgetvriendelijke optie is.

HDPE boot AANVRAGEN?

Producten op maat

HDPE is een kunststof die zich gemakkelijk laat vormen. Daarom kan MK Kunststoffen hoogwaardige producten op maat vervaardigen naar wensen van de klant. Bent u op zoek naar een bepaald product? Dan kunt u hiervoor bij ons terecht. U kunt hierbij vertrouwen op de kwaliteit van deze producten, want MK Kunststoftechniek is VCA-gecertificeerd en heeft een DVS 2212-1 (kunststoflassen) certificaat. Hieronder volgen enkele voorbeelden van producten die u door ons kunt laten vervaardigen.

HDPE boten

Mogelijk bent u op zoek naar een boot en wilt u zelf bepalen hoe deze eruit moet komen te zien. Dan komt een boot van HDPE zeker in aanmerking, want vanwege zijn eigenschappen is HDPE zeer geschikt voor het maken van boten. Het is een sterk materiaal, waardoor de boot bestand is tegen allerlei weersomstandigheden zoals kou of UV-stralen. Een andere belangrijke eigenschap is, dat het waterafstotend is. Verder is het onderhoudsvrij, wat voor u een prettige bijkomstigheid is. Omdat HDPE een goed te bewerken materiaal is, kunnen wij de vorm aan de boot geven zoals u die voor ogen hebt.

Kunststof lekbak

Hierboven is al de duurzaamheid genoemd van HDPE. Als u bijvoorbeeld chemische stoffen van elkaar gescheiden moet houden, dan moet u er zeker van zijn dat deze stoffen eenmaal in een bak geplaatst, daar blijven en dat de bak bestand is tegen de chemicaliën. HDPE geeft u die zekerheid. Wij kunnen voor u kunststof lekbakken vervaardigen in allerlei vormen en maten. U kunt er zeker van zijn dat deze bakken zo’n 20 jaar meegaan en daarna kunnen ze gerecycled worden waardoor de bakken het milieu aan het eind van hun levensduur niet zullen belasten. Daar waar vroeger bijvoorbeeld afvoerbuizen werden gemaakt van nieuw plastic, wordt dat tegenwoordig gedaan van gerecycled HDPE.

Kunststof brandstoftank

HDPE is een goed alternatief voor een metalen tank, omdat het een licht en voordelig materiaal is en goed in een gewenste vorm te maken is. Dat maakt dat een brandstoftank gemakkelijk te vervoeren is. Dat is handig wanneer een brandstoftank regelmatig verplaatst moet worden. Eerder is al aangegeven dat HDPE bestendig is tegen chemische stoffen en dus uitermate geschikt voor een brandstoftank. Het is zeker beter dan een metalen brandstoftank die na verloop van tijd gaat corroderen en die niet altijd zijn vorm behoudt. HDPE is stootvast en daarom zullen kunststof tanks minder snel beschadigen dan een metalen variant.

Drinkwatertanks

HDPE is geschikt voor contact met levensmiddelen en dus ook voor de opslag van drinkwater. Vaak worden deze watertanks in standaardmaten aangeboden. U kunt daarbij tegen het probleem aanlopen dat deze maat niet past in de omgeving waar u de tank wilt plaatsen. MK Kunststoftechniek kan dit probleem voor u oplossen, door een watertank op maat te maken.

Kunststof bak op maat

Voor kunststof bakken zijn vele, handige gebruiksmogelijkheden. Van het meest kleine bakje om wat snacks mee te nemen, tot de grote bak die fungeert als zwembad in uw tuin. MK Kunststoftechniek kan voor u bijvoorbeeld kunststof bakken maken voor de volgende toepassingen:

  • Opslag en/of vervoer van goederen en producten. Dit kunnen producten zijn in de voedingsindustrie, maar ook voor vervoer van chemicaliën is HDPE geëigend.
  • Bloembakken in allerlei vormen en maten voor aankleding van uw tuin of uw bedrijf. Indien gewenst kunnen deze op wieltjes worden geleverd, zodat ze gemakkelijk verplaatsbaar zijn.
  • Bakken voor sortering van producten, van grote HDPE bakken tot kleine bakken van PP (polypropeen) voor het sorteren van kleinere producten voor o.a. een magazijn.
  • Zwembaden in allerlei vormen en maten.
  • etc.

En wat te denken van een groene wand in uw bedrijf? Dit is een verticale tuin bestaand uit kunststoffen units die tegen een wand bevestigd zijn en aan elkaar gekoppeld worden en waarin u planten kunt plaatsen. In een kantooromgeving is dat niet alleen ruimtebesparend, maar gewoon ook erg mooi. Bij MK Kunststoftechniek produceren wij robuuste kunststof bakken van hoogwaardige kunststof, op maat gemaakt naar uw wensen. Bovenstaand worden enkele mogelijkheden van producten beschreven die gemaakt zijn van HDPE en PP, maar dit is slechts een greep uit wat wij voor u kunnen vervaardigen. Hebt u andere wensen of hebt u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wat ons betreft, is er vrijwel niets onmogelijk. Misschien hebt u zelfs al – enigszins – een idee wat uw wensen zijn voor een te vervaardigen product, dan kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afspraak maken:

Wit hoekje rechts (40x37,5px)
Kunststof bakken