Skip to content
Kunststof bakken

HDPE vijver

MK Kunststoftechniek heeft een uiteenlopend assortiment aan kunststoffen met verschillende afmetingen en vormen. Voor de productie maken wij gebruik van HDPE en PP. Deze materialen zorgen ervoor dat de bakken bestand zijn tegen diverse chemische stoffen. Heeft u een specifieke wens? Afstemmen en klankborden kan altijd!

Wat is HDPE?

Kunststof heeft in de jaren 50 massaal zijn intrede gedaan in de maatschappij en we kunnen ons niet meer voorstellen dat er eens geen plastic bestond. Kunststof is overal om ons heen en het is voor zo ontzettend veel doelen en producten te gebruiken! Een van de veelgebruikte kunststoffen is High Density Polyethylene, ofwel HDPE. De reden dat dit materiaal veelvuldig wordt gebruikt, is omdat deze kunststof veel goede eigenschappen heeft. Zo is HDPE:

 • gemakkelijk te verwerken en kan het in allerlei vormen worden bewerkt;

• stoot- en slagvast; • bestand tegen chemicaliën
• waterafstotend;
• een materiaal dat veilig in contact kan komen met levensmiddelen;
• bestand tegen kou;
• bestand tegen UV-straling;
• onderhoudsvriendelijk (het heeft nauwelijks onderhoud nodig);
• uitstekend recyclebaar. Er worden bijvoorbeeld afvoerbuizen gemaakt van gerecycled HDPE. In de huidige tijd waar we ons realiseren dat we over moeten naar duurzame materialen, is dat goed om te weten.

 

 

HDPE VIJVER AANVRAGEN?

Wat wordt er zoal gemaakt met HDPE?

Vanwege de hierboven genoemde eigenschappen is HDPE voor talloze doeleinden geschikt. Onderstaand volgt een opsomming van producten waarvoor u bij MK Kunststoftechniek terecht kunt. Dit overzicht is niet compleet, maar u kunt altijd op onze website nadere informatie vinden en uiteraard kunt u bij ons terecht met eventuele vragen.

HDPE vijver

Als u een vijver wilt (laten) aanleggen in uw tuin, dan loopt u er wellicht tegenaan dat die vijver nou net niet de maat of vorm heeft die passend is in uw tuin. Geen probleem, bij MK Kunststoftechniek maken we de vijver precies zoals u hem wenst. HDPE is duurzaam en sterk, dus u kunt er zeer lang plezier van hebben. Het plaatsen van een HDPE vijver is gemakkelijk, aangezien er geen bekisting voor nodig is. Vanwege de stoot- en slagvaste eigenschappen hoeft u ook niet bang te zijn voor een lekkage. Het laat zich gemakkelijk lassen, wat waterdichtheid garandeert. Bij HDPE hebt u geen last van worteldoorgroei, het materiaal is niet doordringbaar. Mocht u ooit de vijver willen verplaatsen, dan is dat mogelijk.

HDPE zwembad

Met de verandering van het klimaat worden we steeds vaker geconfronteerd met zeer warme zomerdagen. Hebt u in de tuin de ruimte voor een kunststof zwembad, dan is dat op zulke dagen heerlijk. Ziet u zichzelf al in uw verkoelende zwembad zitten of liggen op een tropische dag?

Behalve voor een vijver leent HDPE zich ook uitstekend voor een zwembad. We kunnen daarbij de vorm aanpassen aan de vorm van uw tuin. Zoals hierboven bij de informatie over de vijver kunt u ook voor het zwembad gerust zijn voor wat betreft waterlekkage. HDPE is sterk en de kans dat er een beschadiging ontstaat die voor lekkage kan zorgen, is uitermate klein.

Kunststof lekbak

Naast de mogelijkheden van HDPE voor zaken die het leven veraangenamen, zoals hierboven genoemd, kan HDPE ook gebruikt worden voor praktische doelen, zoals lekbakken. Daar HDPE bestand is tegen chemicaliën, zijn bakken van dit materiaal zeer geschikt voor opslag van giftige en van chemische stoffen. Denk bijvoorbeeld aan accubakken. Bovendien gaan bakken van dit materiaal niet stuk en is lekkage uitgesloten. De door ons vervaardigde kunststof lekbakken gaan zeker 20 jaar mee.

Kunststof brandstoftank

Een brandstoftank van HDPE is te prefereren boven een van metaal. Waarom? De al eerder genoemde slagvastheid bijvoorbeeld. Dat maakt dat de kunststoftank veiliger is dan die van metaal. Verder kan metaal corroderen, iets waarvoor u bij kunststof niet bang hoeft te zijn. Mocht de brandstoftank verplaatsbaar moeten zijn, dan maakt het lichte gewicht van een kunststoffen brandstoftank dit een fluitje van een cent.

Kunststof tanks

Behalve voor de opslag van brandstof kan een kunststof tank voor vele andere vloeistoffen gebruikt worden. Zoals eerder genoemd voor chemicaliën bijvoorbeeld. Maar aangezien HDPE compleet veilig is voor opslag van levensmiddelen, kan een dergelijke tank ook gebruikt worden voor de opslag van vloeibare levensmiddelen, zoals in de voedingsindustrie. Natuurlijk is de tank ook zeer geschikt voor de opslag van drinkwater, want de tank is smaak- en reukvrij.

Kunststof bakken (op maat)

Ook voor kunststofbakken kunt u bij ons terecht. U kunt hierbij denken aan transportbakken op wieltjes. Deze kunnen gebruikt worden in de voedselindustrie, maar ook in logistieke processen. Een andere mogelijkheid zijn nestbare bakken van PP, die zo gestapeld kunnen worden dat ze vacuümvrij te op elkaar geplaatst kunnen worden. Deze bakken zijn geschikt voor levensmiddelen, ze zijn smaak- en reukvrij. Bovendien besparen ze door deze wijze van stapelen veel ruimte. Nestbare bakken met deksel behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Voor bakken die bedoeld zijn voor levensmiddelen worden hoge eisen gesteld. Bakken van HDPE voldoen hieraan: ze zijn glad en er kunnen geen scheurtjes in ontstaan. Dat maakt dat er ten eerste geen voedingsresten achterblijven en ten tweede dat ze zeer goed te reinigen en te ontsmetten zijn.

Een hele andere vorm van kunststof bakken zijn bloembakken. Het feit dat HDPE zo gemakkelijk te vormen is, betekent dat wij bloembakken in iedere vorm en grootte kunnen maken die u maar wenst. U hebt daarmee bloembakken die altijd passend zijn in uw interieur.

Hebt u geen ruimte voor bloembakken of wilt u iets compleet anders? Lees dan verder!

Groene wand

Het is een nieuwe trend en we komen hem steeds vaker tegen: de groene wand. Kleine kunststoffen units worden aan de wand bevestigd en aan elkaar gekoppeld. Hierin kunnen vervolgens planten en bloemen worden geplaatst. U hebt dan in feite een “verticale tuin”. Wanneer er in een woning of bedrijfsruimte weinig ruimte is voor plantenbakken, dan is dit een hele mooie en moderne oplossing. En zelfs als er ruimte is voor plantenbakken dan is zo’n “living wall” gewoon een genot om te zien.

Informatie

Zoals u ziet, biedt MK Kunststoftechniek een groot scala aan mogelijkheden. Wilt u meer informatie, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Een vrijblijvende offerte opvragen kan natuurlijk ook.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Afspraak maken:

Wit hoekje rechts (40x37,5px)
Kunststof bakken